EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Poliţistul ŢEPAR de la Sâncraiu, mustrat de şefi, dar tot nu înapoiază banii „împrumutaţi” de la oameni

De
In News
6 mai 2014
2 Comentarii

mita-politistAdrian Iosif Nicoară, poliţistul din comuna clujeană Sâncraiu, cel care a împrumutat de la localnicii comunei sume de bani, cuprinse între câteva sute de lei şi mii de euro, nu a înapoiat banii oamenilor.

Deşi Corpul de Control al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj a constatat cele sesizate de NewsCluj.ro, şefii agentului nu l-au obligat pe acesta sub nicio formă să înapoieze banii bătrânilor de la care s-a împrumutat.

Reprezentanţii IPJ Cluj s-au mulţumit să-i dea doar o „atenţionare cu privire la conduită”, însă nu i s-a pus în vedere să-şi achite datoriile faţă de localnicii celor două  comune de unde s-a împrumutat.

raspuns Ipj Cluj

Unul dintre localnicii din Sâncraiu ne-a spus că după ce Corpul de Control al Inspectoratului de Poliţie Cluj şi-a terminat verificarea, agentul Adrian Iosif Nicoară l-ar fi ameninţat cu judecata pentru că i-a pătat imaginea, asta după după ce victima a povestit  în faţa jurnaliştilor cele petrecute.

Citeste si … EXCLUSIV – Un poliţist a luat bani cu împrumut iar acum oamenii îl acuză că a uitat de datorie

De ameninţări cu judecată au avut parte şi jurnaliştii NewsCluj.ro în momentul în care au vorbit telefonic cu poliţistul. Acesta a negat acuzaţiile, dar a ameninţat că dă ziarul nostru în judecată.

“Eu am fost chemat de populaţie să fiu şef de post. Nu înţeleg de ce mă acuză că trebuie să le dau bani. Oamenii m-au ajutat să facem postul de poliţie unicat pe judeţ. Eu neg că ar fi adevărat aşa ceva. Vă rog să daţi curs articolului pentru a se stabili cine m-a acuzat şi de ce. E strigător la cer ce se întâmplă. Vă dau în judecată şi fac un ban. Mai am un proces cu un ziar” , a declarat agentul Adrian Iosif Nicoară

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie a luat poziţie faţă de agentul Adrian Iosif Nicoară. Iulian Surugiu îl numeşte pe poliţist „LICHEA” şi spune că nu are ce căuta printre oamenii legii.

“E o situaţie clară şi limpede. Trebuie dat afară din punctul meu de vedere. Nu are ce să caute în instituţie. Eu cer angajatorului să respecte drepturile angajatului iar angajatului să îşi facă treaba. Poliţistul asta e o lichea! Voi solicita Corpului de Control să verifice situaţia”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Citeste si … EXCLUSIV – Poliţistul cu datorii la oameni a minţit în declaraţia de avere. Vezi documentele !

Vă reamintim că un poliţist din judeţul Cluj a tot luat bani de la oameni însă „a uitat” să îi dea înapoi. Pe motiv că are o situaţie dificilă, omul legii cerea diferite sume de bani, de la oamenii din comuna în care este şef de post. Localnicii au început să îşi dea coate la cârcima din sat când au văzut că ziua de salariu a agentului trece iar acesta nu le mai inapoiaza datoria. Sumele împrumutate sunt între câteva sute de lei şi câteva mii de euro.

Cel puţin 10 oameni din comunele clujene Sâncraiu şi Mărgău au de recuperat bani de la şeful de post din comuna Sâncraiu. Adrian Nicoară le-a cerut sătenilor bani pentru diferite probleme pe care le-ar avea, printre care şi reparatul danturii. Din milă că are un salariu ” mic ” şi din respect că este şef de post, oamenii i-au dat agentului cât a cerut. Alţii localnici şi-au rupt din economiile lor să-l împrumute pe omul legii.

Citeste si … EXCLUSIV – Adrian Iosif Nicoară, poliţistul cu datorii la oameni, ATENŢIONAT de şefii din IPJ Cluj, dar va fi cercetat şi de procurori pentru înşelăciune

“A venit la noi şi ne-a cerut 800 de lei că să îşi facă dinţii. Mi-a spus că la salariu o să mi-i dea înapoi. I-am zis odată, de două ori şi nu mi-a mai dat dar a zis că o să mi-i dea. Pste un an l-m întrebat din nou şi acesta mi-a spus că nu poate să îmi dea banii că are probleme. A avut un accident la Negreni şi are cheltuieli de acoperit. Eu i-am dat banii acum doi sau trei ani”, a declarat pentru NEWS CLUJ, Vasile Ghere, una dintre victimele agentului. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org