EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

PRESS RELEASE – Cluj Police – Iata evenimentele care au marcat weekendul trecut

De News Cluj
In Actual
24 februarie 2014
0 Comentarii

Bunuri alimentare confiscate

mereIn 22.02.2014, ora 06:45, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 7 Poliţie, au depistat în trafic, pe Calea Dezmirului, un autovehicul condus de un bărbat de 46 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce efectua transportul a 180 kg de fructe (mere), fără a îndeplini condițiile legale.

Faţă de conducătorul autovehiculului, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, dispunând totodată confiscarea fructelor, conform prevederilor Legii 12/1990R.
Valoarea produselor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 150 lei.

Material lemnos confiscat

politisti in padureÎn 22.02.2014, ora 19:40, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Sâncraiu, care transporta cu o autoutilitară, pe raza comunei Săcuieu, pe DJ 103 I, 5 metri steri lemn de foc, în valoare de aproximativ 500 lei.

Poliţiştii au constatat că bărbatul nu avea documente de provenienţă şi transport pentru marfă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, al. 1, lit. b din Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat conform art.25 al.1 din aceeasi lege şi predat autorităţilor competente.
Infracţiuni rutiere

sofer_beat_prins_conducandÎn 22.02.2014, ora 23:55, poliţiştii au depistat un tânăr în vârstă de 19 ani din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autovehicul în zona Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi având o concentraţie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin.1 din Cod penal.

 

politia_rutiera_clujÎn 24.02.2014, ora 01:21 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Cluj, Biroul Rutier Drumuri Nationale si Europene, au depistat pe DN 1 E 60, în localitatea Gilău, un bărbat de 37 ani, domiciliat în com. Corund, jud. Harghita, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată ”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin.2 din Codul Penal.
***

politia rutieraLa data de 23.02.2014, ora 12:30, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Cluj-Napoca au depistat pe strada Mirăslau din municipiul Cluj-Napoca, un bărbat de 28 de ani, domiciliat în judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având autorizația de circulație provizorie expirată în cursul lunii ianuarie a acestui an.
Faţă de conducătorul autoturismului, poliţiştii efectuează verificări pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prevăzută de art. 334 alin. 1 și 4 Cod Penal.

 

politisti_rutieraÎn 23.02.2014, ora 17:25 poliţişti din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier au depistat un bărbat de 36 de ani, domiciliat în comuna Baciu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Corneliu Coposu din Cluj-Napoca, având permisul de conducere suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoanã care are dreptul de a conduce suspendat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

***

În 23.02.2014, ora 23.40, poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpia Turzii, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 28 de ani, domiciliat în Turda, în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin 1 din Codul Penal.

 

Bărbat cercetat de poliţişti pentru uz de armă letală şi braconaj cinegetic

braconajLa data de 20.02.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, în urma activităţilor efectuate au depistat un bărbat de 39 de ani, domiciliat în municipiul Gherla, despre care existau indicii că în cursul lunii decembrie 2013 ar fi participat la o acţiune de vânătoare organizată pe un fond de vânătoare din zonă şi tot atunci ar fi vânat un exemplar din specia potârniche.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în data de 28.12.2013 a avut loc o acţiune de vânătoare organizată pe un fond de vânătoare din zona municipiului Gherla, fiind autorizată strict vânătoarea de mistreţi şi vulpi. Cu toate acestea, bărbatul de 39 de ani a tras cu arma asupra unui stol de potârnichi, împuşcând un exemplar din această specie.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor de “braconaj cinegetic”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 alin.1 lit.b din Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi ”uz de armă letală”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 343 alin.1 din Codul Penal cu aplicarea art. 38 alin.1 din Codul Penal în condiţiile art. 5 din Codul Penal.

 

Bărbaţi prinşi în flagrant de poliţişti 

apartament invadat de hotiÎn data de 24.02.2014, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie au depistat în flagrant pe raza municipiului Cluj-Napoca un bărbat de 28 de ani din comuna Cojocna, care în jurul orei 1:00, prin forțarea sistemului de închidere al uşii de acces în beciul unui imobil, a pătruns în interior de unde a sustras mai multe bunuri cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 600 lei, care a fost recuperat în totalitate.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, prejudicial cauzat fiind recuperate în totalitate.

 

 

fier_vechiÎn 24.02.2014, ora 00:30, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliție au prins în flagrant un bărbat de 41 de ani din Cluj-Napoca, persoană care, prin escaladarea gardului unui imobil de pe raza municipiului‚ a pătruns în curte, de unde a sustras un rezervor pentru combustibil şi mai multe piese metalice. Prejudiciu de aproximativ 100 lei a fost recuperat în totalitate de poliţişti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul Penal.

***

In 22.02.2014, lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca au depistat în flagrant un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce sustrăgea fier vechi din vagoanele garate în Staţia C.F.R. Cluj-Napoca Est.

Fierul vechi a fost recuperat şi predat lucrătorilor C.F.R., valoarea acestuia urmând a fi stabilită ulterior.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta, tânărul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

Conducător auto depistat de poliţişti imediat după producerea unui accident soldat cu pagube materiale

accidentÎn 22.02.2014, ora 02:30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112 despre faptul că, pe raza comunei Bonţida, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a derapat şi a lovit o conductă de gaze naturale.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat un bărbat de 24 de ani din comuna Bonţida, care, în timp ce conducea un autovehicul, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ar fi pierdut controlul autoturismului, lovind o conductă de gaz.

Din primele verificări efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că bărbatul s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice (având o concentraţie de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi nu poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 335, alin.1 şi art. 336, alin. 1din Codul penal.

***

Accidente uşoare de circulaţie

În 22.02.2014, ora 12:00, un bărbat în vârstă de 38 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Mirăslău din municipiul Cluj-Napoca, a efectuat manevră de mers înapoi şi nu s-a asigurat corespunzător, acroşând o femeie de 70 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.

Accidentul s-a soldat cu ranirea uşoară a pietonului.

Poliţistii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”.

***

În 22.02.2014, ora 11:30, pe DN 1C-E 576, un bărbat în de 47 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Iclod, sat Livada, judeţul Cluj, din direcţia Cluj-Napoca spre Gherla, din cauza neatenţiei a patruns pe sensul opus de mers, întrând în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Accidentul s-a soldat cu ranirea uşoară a unei femei de 51 de ani şi avarierea a cinci autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 32.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.
***

În 23.02.2014, ora 13:18, pe DN1 – E 81, pe raza comunei Moldoveneşti, judeţul Cluj, un bărbat în vârstă de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Alba-Iulia spre Cluj-Napoca, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile unui carosabil umed, la efectuarea unui viraj spre stânga, a intrat în coliziune cu parapeţii de separare a sensurilor de mers.

Conducătorul autoturismului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accident rutier s-a soldat cu rănirea uşoară a unei pasagere din autoturism de 33 ani şi avarierea autoturismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org