EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Psihologii susţin ipoteza unei CRIME PASIONALE în cazul bărbatului omorât în cartierul Mănăştur

De News Cluj
In Social
3 martie 2014
0 Comentarii

Psihologii specializaţi în analiză comportamentală susţin varianta vecinilor, din blocul în care a avut loc crima, din cartierul Mănăştur. Specialiştii susţin că, cel mai probabil, cei doi tineri reţinuţi pentru omor să fi fost iubiţi iar unul dintre ei să aibă legături şi cu bărbatul de 50 de ani. Aşa se explică de ce atacatorii s-ar fi susţinut, s-au ajutat între ei, în bătaia fatală pe care i-au aplicat-o bărbatului asta după ce s-ar fi aflat ceva neplăcut.

CRIMA1„NEBUNIE TEMPORARĂ”, aşa cum este numită de specialişti ar sta la baza crimei de pe strada Vidraru, din Cartierul Mănăştur.

Potrivit vecinilor, în blocul în care bărbatul a fost ucis au loc destul de des petreceri private la care doar bărbaţi participă, şi că, nu de puţine ori s-au auzit scandaluri sau certuri. Ultima ceartă auzită a fost sâmbătă noaptea spre duminică când trei din şapte bărbaţi aflaţi la o astfel de petrecere privată s-au încăierat. Doi dintre tinerii aflaţi impreuna cu alti 5 barbati la eveniment l-au atacat şi omorât în bătaie pe un bărbat de 50 de ani.

“S-au auzit zgomote însă nu am ştiut ce s-a întâmplat până a venit poliţia. În apartament se dădeau multe petreceri la care erau invitaţi doar bărbaţi. E posibil că unul dintre ei să fie iubitul mortului că aşa se aude în bloc”, a declarat pentru NEWS CLUJ, Ioana C., locatară a blocului în care s-a comis omorul.

alexandra_bulea_psiholog„O crimă pasională poate fi comisă într-un context emoţional extrem şi în mod frecvent această presupune descoperirea unui comportament care deranjează semnificativ persoana care o comite. Această poate veni din partea partenerului de viaţă, în acel context se declansează o anumită „nebunie temporară”, cum spun specialiştii. Totodată ea poate fi percepută ca fiind un act violent cât şi un mecanism de apărare în faţa victimei. În cazul de faţă , această stare temporară de nebunie a avut o contribuţie semnificativă  consumul de alcool care în mod normal declanseaza agresivitate şi o violenţă mult mai ridicată”, a declarat pentru NEWS CLUJ, Alexandra Bulea (foto) psiholog cognitiv-comportamental si psiholog clinician.

Citeste si …

EXCLUSIV – CRIMĂ PASIONALĂ în cartierul Mănăştur din Cluj Napoca

În 02.03.2014, poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la decesul unui bărbat de 50 de ani, survenit într-un apartament din municipiul Cluj-Napoca.

În urma verificărilor poliţiştii au stabilit că în apartament, la momentul producerii decesului, se aflau trei bărbaţi cu vârste între 50 şi 60 de ani şi patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, între care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan.

Doi tineri de 22 de ani, respectiv 23 de ani au cauzat leziuni traumatice unui bărbat de 60 de ani şi unuia de 50 de ani, bărbatul de 50 de ani decedând la scurt timp.

“Faţă de tinerii de 22 de ani, respectiv de 23 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, urmând a fi prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de arestare preventivă.” se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Cluj.

CRIMA2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org