EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Rinichii unui bărbat din Mureş aflat în moarte cerebrală au ajuns la Cluj pentru transplant

De News Cluj
In News
2 mai 2014
0 Comentarii

transplantFicatul şi rinichii unui bărbat din Covasna aflat în moarte cerebrală din cauza unei hemoragii a creierului au fost prelevate, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, organele ajungând la pacienţi din Cluj şi Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, pe parcursul nopţii a fost realizată o prelevare de organe pentru transplant, de la un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Covăsneanul a fost internat la Clinica Anestezie – Terapie Intensivă a spitalului mureşean în 25 aprilie, însă marţi a intrat în moarte cerebrală în urma unei hemoragii a creierului.

„Bărbatul suferise în cursul zilei de 29 aprilie o hemoragie cerebrală, incompatibilă cu supravieţuirea, fapt ce a dus la moartea cerebrală a pacientului. Familia acestuia şi-a dat acordul cu privire la donarea rinichilor şi a ficatului, astfel că alte trei vieţi vor fi salvate prin bunăvoinţa aparţinătorilor. Rinichii au fost transportaţi imediat după prelevare de o echipă de medici specialişti la Cluj-Napoca, iar ficatul în Capitală, la Institutul Clinic Fundeni”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org