EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Şapte deţinuţi de la Gherla sunt în libertate după intrarea în vigoare a noului Cod Penal

De News Cluj
In Actual
3 februarie 2014
0 Comentarii

Au ieşit mai repede de la „răcoare” decât s-ar fi aşteptat. Noul Cod de Procedura Penală care a intrat în vigoare la 1 februarie a adus bucurie şi speranţa în penitenciarele din România. Până în prezent doar şapte deţinuţi de la Gherla au întrunit condiţiile de eliberare iar alţi 49 aşteaptă un răspuns, după ce au depus cereri de eliberare pentru a fi analizate.

eliberare_inchisoareEliberările înainte de termen au creat isterie în rândul deţinuţilor din întreagă ţară. Până astăzi, 123 de deţinuţi, din toată ţară, au fost puşi în libertate. Peste 4000 de cereri depuse de oamenii privaţi de libertate sunt verificate în prezent de oficialii Administraţiei Penitenciarelor din România. La Penitenciarul Gherla, în judeţul Cluj, şapte puşcăriaşi au fost lăsaţi liberi, trei femei si patru bărbati, iar alţi 49 speră că vor fi lăsaţi liberi după verificarea cererilor depuse.

 

„Un număr de şapte deţinuţi au fost puşi în libertate la Penitenciarul Gherla din judeţul Cluj. Practic trei femei şi patru bărbaţi sunt liberi începând cu data de 1 februarie 2014. În prezent alte 49 de cereri sunt în curs de evaluare la judecător iar comisiile formate din judecător, procuror şi un angajat al penitenciarului analizează în continuare dosarele deţinuţilor. „ a declarat pentru NEWS CLUJ, Ovidiu Chiorean, reprezentant al Penitenciarului Gherla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org