EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Senatorul clujean, Alexandru Cordoş, întrebare publică pentru ministrul Dan Nica

De News Cluj
In Uncategorized
11 februarie 2014
0 Comentarii

Alexandru Cordoş, senator în Colegiul 4 Cluj, întrebare publică care Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informatică. Cordoş vrea să ştie, în scris si public, dacă instituţia pe care o conduce are în vedere eficientizarea colaborării informaţionale dintre Serviciul de Urgenţă 112 şi operatorii de telefonie mobilă.

avion_apuseniÎntr-un comunicat de presă, Alexandru Cordoş solicită public răspunsul ministrului Nica. Iată ce vrea să afle senatorul.

„Accidentul aviatic din Apuseni a readus în atenţie faptul că, la nivel european, legile privind sistemul 112 trebuie schimbate astfel încât, operatorii de telefonie mobilă să fie obligaţi să transmită informaţii despre locaţia exactă a apelantului.

Această reglementare va permite Serviciilor de Urgenţă de tipul 112 să ofere echipelor de intervenţie informaţii mult mai exacte referitoare la localizarea unor posibile victime.

În România, Autoritatea Naţională de Reglementare (A.N.C.O.M.) şi celelalte autorităţi responsabile ar trebui să propună un regulament, aplicabil operatorilor de reţele mobile, privind furnizarea de informaţii referitoare la indicarea exactă a coordonatelor apelantului.
Domnule ministru, vă întreb dacă Ministerul pentru Societatea informaţională are în vedere eficientizarea colaborării informaţionale dintre Serviciul de Urgenţă 112 şi operatorii de telefonie mobilă”, a scris Alexandru Cordos

Contactat telefonic, de NEWS CLUJ, senatorul Alexandru Cordoş a explicat motivul pentru care solicită răspunsuri ministrului Dan Nica în legătură cu accidentul aviatic din Muntii Apuseni

„Am văzut că la nivel instituţional lucrurile nu funcţionează. Aş vrea să ştiu de la ministrul Dan Nica dacă, pe viitor, se va impune companiilor de telefonie mobilă obligativitatea de a comunica datele în timp real serviciului 112 şi instituţiilor competente. E clar, lucrurile nu au funcţionat cum trebuie şi am vrut să trag un semnal de alarmă,” a declarat Alexandru Cordos.

Întrebat cum vede că au gestionat autorităţile operaţiunea de salvare din Munţii Apuseni, Alexandru Cordoş s-a rezumat la a concluziona că „lipsa de informaţii” a fost de vină.

„Şi în viaţă că într-un conflict militar, depinzi de informaţii. Noi trebuie să mergem la baza, oamenii de acolo nu au avut informaţii. Important este că autorităţile, într-o jumătate de ora, erau pe munte însă informaţiile şi pistele de căutare nu erau bune. Îmi este greu să apreciez modul în care s-a gestionat operaţiunea atâta timp cât rezultatul a fost rău”, a mai spus Cordoş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org