EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Tineri din Cluj, prinşi la Vama Veche în timp ce vroiau să vândă 30 de grame de CANNABIS

De News Cluj
In Justiţie
3 mai 2014
0 Comentarii

A large marijuana jointPoliția Română a luat măsuri suplimentare pe Litoral, pentru prevenirea evenimentelor negative. În cadrul activităților de prevenire desfășurate ieri, 1 Mai, precum și în cursul nopții de 1 spre 2 Mai, în Stațiunile Vama Veche și Mamaia, polițiștii antidrog au surprins în flagrant mai mulți tineri, cu vârste între 17 — 28 de ani, având asupra lor țigări confecționate artizanal și bile din aluminiu, conținând cannabis, grindere și foițe de țigară.

În cursul serii de 1 mai, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Constanța și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — I.G.P.R. au surprins în flagrant, în stațiunea Vama Veche, șapte tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani, care aveau asupra lor droguri de risc.

În urma percheziției corporale efectuată asupra unuia dintre tineri, din București, polițiștii au găsit o țigară confecționată artizanal, conținând 0,5 grame de cannabis, deținută ilicit în vederea consumului propriu și un grinder din metal (aparat de mărunțit).

Asupra altui băiat, din județul Dâmbovița, au găsit o țigară confecționată artizanal, conținând 0,5 grame de tutun, în amestec cu o substanță cu efect psihoactiv, deținută în vederea consumului propriu.

Un alt tânăr, din județul Brașov, a fost prins având asupra sa 2 bile din aluminiu, conținând câte un gram de cannabis fiecare, un grinder, un pliculeț autosigilant cu 0,5 grame de cannabis și două cutii cu foițe de țigară.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au găsit, asupra altui tânăr, din Brăila, o țigară confecționată artizanal, conținând un gram de cannabis, deținută ilicit în vederea consumului propriu.

Alții doi tineri din București, ce dețineau 2 bile din folie aluminiu, conținând câte un gram de cannabis fiecare, în vederea consumului propriu, 1 grinder metalic cu 0,5 grame de cannabis și un pachet cu foițe de țigară, au fost opriți și percheziționați de polițiști.

Asupra altuia a fost găsită o țigară confecționată artizanal, conținând 0,5 grame de cannabis, deținută pentru consumul propriu.

Activitățile preventive au fost continuate de către polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din cadrul D.C.C.O. — I.G.P.R., B.C.C.O. Constanța și S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța, în cursul nopții, în stațiunea Mamaia, pentru depistarea deținătorilor ilegali de substanțe interzise și combaterea traficului de droguri. 11 tineri au fost depistați în flagrant de polițiști cu substanțe interzise asupra lor.

Astfel, polițiștii au surprins în flagrant doi tineri, de 24, respectiv 21 de ani, din Năvodari, care dețineau în mod ilicit 3 țigarete, cu substanțe vegetale și 10 pliculețe autosigilante, contând o substanță susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

Un alt tânăr de 19 ani, din Constanța, a fost surprins în flagrant de polițiști în timp ce deținea asupra sa în mod ilicit un plic autosigilant cu fragmente vegetale de culoare verde.

Polițiștii au găsit, asupra altor doi băieți, din București, un plic cu 1 gram de cannabis și un grinder din metal, conținând 1 gram de cannabis.

Alți doi bucureșteni au fost surprinși în flagrant de polițiști, având asupra lor 4 comprimate de culoare galbenă și 1 pliculeț autosigilant de 1 gram de cannabis.

Un alt tânăr din Tulcea s-a ales cu dosar penal, fiind găsite asupra lui 3 plicuri de aproximativ 1 gram fiecare cu substanță de culoare verde, susceptibilă de a avea efecte psihoactive.

De la alți trei tineri, din Cluj, București, respectiv Brașov a fost ridicată o pungă de 30 de grame de cannabis. La controlul autoturismului unuia dintre ei, a mai fost găsit un pliculeț autosigilant cu 1 gram de cannabis.

Pe numele celor 18 tineri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, faptă prevăzută și pedepsită de art.4, al.1 din Legea 143/ 2000, respectiv de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art.16 alin. 1 si 2 din Legea 194 /2011.

La activități au participat și jandarmi de la I.J.J. Constanța și lucrători ai Gărzii de Coastă Constanța.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Antidrog Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. — S.T. Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org