EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Un cioban a fost atacat de un urs în Munţii Retezat

De News Cluj
In Național
13 august 2014
0 Comentarii

Cioban atacat de ursUn cioban a fost atacat de un urs în Munţii Retezat. Bărbatul a fost transportat la un spital din Târgu Mureş cu un elicopter SMURD, urmând să fie supus unor intervenţii chirugicale.

„Elicopterul SMURD a aterizat în zona lacului Zănoaga, la peste 2.000 de metri în Retezat şi de acolo a preluat rănitul pe care l-a transportat la un spital din Târgu Mureş unde, din câte am înţeles de la medici, va fi supus unor intervenţii chirugicale”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, citat de Mediafax.

Ciobanul, în vârstă de 54 de ani din comuna Baru, a fost rănit de un urs care atacase oile de la stâna unde lucrează, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Retezat.

„Din câte am înţeles, ursul a atacat oile de la stână, iar ciobanul a încercat să-l fugărească. A fost atacat şi are răni în zona scalpului, a feţei, un umăr dislocat şi un picior sfâşiat. A pierdut mult sânge şi nu ar putea rezista la un drum de cinci ore, până în zona unde poate fi preluat de o ambulanţă, motiv pentru care am solicitat un elicopter SMURD care să-l preia pe rănit de pe munte”, declara, marţi dimineaţă, şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org