EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Vicepreşedintele CJ Vakar Istvan a preluat atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj

De News Cluj
In Politic
3 iunie 2014
0 Comentarii

vakar-istvanConsiliul Judeţean Cluj a decis, marţi, într-o şedinţă extraordinară, ca vicepreşedintele Vakar Istvan (UDMR) să preia atribuţiile lui Horea Uioreanu, arestat preventiv, Vakar anunţând că va dispune un audit la CJ şi la instituţiile subordonate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vakar Istvan a fost ales, marţi, să conducă şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Cluj, convocată de consilierii PNL şi PDL, iar pe ordinea de zi a figurat şi un punct privind preluarea atribuţiilor de preşedinte de către unul dintre cei doi vicepreşedinţi.

Consilierul PDL, Horaţiu Catarig, l-a propus pe vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, să preia atribuţiile preşedintelui Horea Uioreanu, iar PSD l-a propus pe vicepreşedintele Ioan Oleleu.
La vot secret, Vakar Istvan a obţinut 25 de voturi, iar Ioan Oleleu şapte voturi, astfel încât vicepreşedintele UDMR a preluat atribuţiile lui Horea Uioreanu pe durata suspendării mandatului acestuia.

„Vă mulţumesc pentru încredere şi vreau să lucrăm pentru a debloca situaţia actuală a CJ Cluj. De azi avem drept de semnătură şi vom putea da drumul la proiecte pentru tot ce este nevoie?”, a spus Vakar.

În cadrul şedinţei, consilierul PSD, Dan Canta, i-a cerut lui Horea Uioreanu, aflat în arest preventiv, să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte, din care este doar suspendat.

De asemenea, Canta a cerut şi demisia consilierului judeţean Ioan Petran (PNL), vizat de ancheta DNA în dosarul Uioreanu. 

„Un om acuzat de fapte de corupţie nu are ce să caute cu noi la masă, se reface Alianţa DA, alianţa corupţiei. Să vă ridicaţi şi să părăsiţi această sală, d-le Petran?”, a spus Dan Canta. 

În replică, Ioan Petran a afirmat că nu este acuzat de nimic, există doar o suspiciune la adresa sa, iar când va fi acuzat oficial de ceva îşi va da demisia. 

La finalul şedinţei, Horaţiu Catarig a cerut un audit la CJ Cluj şi la toate instituţiile din subordine, iar Vakar Istvan a declarat că va dispune acest lucru. 

La şedinţă au participat 33 de consilieri. 

Vakar Istvan va conduce CJ Cluj temporar, până la alte decizii. 

Surse din cadrul CJ Cluj au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că în perioada următoare se va convoca o şedinţă ordinară a Consiliului în care vicepreşedintele Ioan Oleleu va fi revocat din funcţie, locul său va fi luat de consilierul PNL, Mihai Seplecan, care va fi ales preşedinte interimar al CJ Cluj, iar în locul lui Seplecan, ca vicepreşedinte, va fi ales un consilier judeţean de la PDL. 

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv joi seară, el fiind urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani. 

Prefectul judeţului Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a emis, vineri, ordinul de constatare a suspendării mandatului de preşedinte al lui Horea Uioreanu şi l-a transmis CJ Cluj.

sursa: MEDIAFAX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org