EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Victor Ponta: Acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie. Vor fi introduse măsuri de sprijin pentru transportatori „corecţi”

De News Cluj
In Național
26 martie 2014
0 Comentarii

victor-ponta-acciza-la-carburanti-va-fi-aplicata-din-luna-aprilie-vor-fi-introduse-masuri-de-253261Victor Ponta a anunţat că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

„O avem în buget, o aplicăm, am discutat împreună cu Petrescu şi Şova (ministrul Finanţelor şi cel al Transporturilor-n.r.) cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, pentru că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea, iar, pe de altă parte, să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern, relatează Mediafax.

Premierul a precizat astfel că Guvernul va adopta un set de măsuri prin care „transporatorii corecţi, cu facturi” să poată recupera o parte importantă din acciza care urmează să fie introdusă la carburanţi din luna aprilie.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care reia cererea privind renunţarea la creşterea anunţată a accizei la carburant. Şeful statului a menţionat că măsura ar genera o presiune mult prea mare şi inutilă asupra mediului economic şi asupra consumatorului.
sursa:antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org