EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

VIDEO-Muşamalizare în cazul percheziţiilor de la Turda sau un proces greoi de dovedire a unor infracţiuni?

De News Cluj
In News
12 august 2014
0 Comentarii

Alin-Urcan-perchezitii TurdaAu trecut mai bine de două săptămâni de când poliţiştii clujeni au descins în casa unor suspecţi, din Turda, banuiţi de comiterea unor infracţiuni. Printre cei „săltaţi” de mascaţi s-a aflat şi Alin Urcan (foto), în casa căruia a fost descoperită o cantitate importantă de substanţe, interzise cred anchetatorii. Dosarul a fost declinat către D.I.I.C.O.T şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic.

Ofiţerii D.I.I.C.O.T au preluat dosarul cu pricina de la poliţiştii clujeni, cei care au efectuat percheziţiile. Poliţistii din Cluj, cei care au făcut percheziţiile au comunicat că a fost găsită o cantitate de substanţe, însă nu au precizat ce cantitate. Nici D.I.I.C.O.T sau Parchetul General nu au vrut să spună ce cantitate de prafuri şi ierburi a fost ridicată din casa lui Alin Urcan.

Pe motiv că subsţantele nu au putut fi expertizate la laboratorul de specialitate din Cluj-Napoca, acestea au fost trimise la Bucureşti şi acolo au rămas.

NewsCluj.ro a solicitat D.I.I.C.O.T să ne comunice cantitatea de substanţe provenită de la poliţiştii clujeni, cei care au ridicat presupusele droguri din casa lui Alin Urcan. Răspunsul D.I.I.C.O.T a fost: „Întrebaţi la Poliţie ce cantitate de substanţe a fost găsită, noi nu avem încă informaţii pentru că acele substanţe sunt la laboratorul de expertiză”, a spus purtătoarea de cuvânt a D.I.I.C.O.T, Violeta Fotache.

Am urmat sfatul doamnei Fotache de la D.I.I.C.O.T şi am sunat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, unde, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj ne-a declarat că: „Dosarul este instrumentat de alt organ judiciar”.

După ce ne-am lămurit cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie am zis să facem o ultimă încercare la Parchetul General. În speranţa că vom afla cantitatea de substanţe ridicată  din casa lui Urcan, reprezentanţii Parchetului General ne-au comunicat că nu au competenţă în dosar pentru că acesta este la D.I.I.C.O.T.

Toate aceste lămuriri vin în condiţiile în care percheziţiile de la casa lui Alin Urcan au fost efectuate de poliţişti clujeni sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului General, respectiv Parchetul Turda.

Parchetul General este cel care putea comunica ce cantitate de substanţe a predat la D.I.I.C.O.T în momentul declinării competenţelor dosarului lui Alin Urcan.

Şi D.I.I.C.O.T putea comunica ce cantitate de substanţe a preluat de la poliţiştii care au efectuat percheziţiile. Poliţiştii clujeni, cei care au făcut percheziţiile şi au găsit substanţele în casa lui Alin Urcan puteau comunica ce cantitate au predat ofiţerilor D.I.I.C.O.T.

Până la finalizarea expertizei pe substanţele ridicate din casa lui Alin Urcan, acesta nu este acuzat de nimic şi nu are nicio restricţie.

Video, vezi ce ierburi şi prafuri au fost ridicate din casa lui Alin Urcan! Ce substanţe crezi că sunt?

Vezi cursul evenimentelor –  EXCLUSIV – Scenariul percheziţiilor de la Turda: „Alin Urcan a fost ţinta poliţiştilor fără ştirea DIICOT”.

FOTO-INCREDIBIL- Ce maşină şi-a cumpărat Alin Urcan cu 3 zile înainte de percheziţiile de la Turda. De unde banii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org