EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

VIDEO-FOTO- Tragedie la Pata Rât, groapa de gunoi a municipiului Cluj Napoca. Află ce s-a întâmplat!

De News Cluj
In Actual
19 februarie 2014
0 Comentarii

Uneori le aduce existenţa, alteori moartea! Vorbim despre utilajele care transportă deşeurile, din oraş, la groapa de gunoi a Clujului şi de oamenii care trăiesc acolo din rămăşiţele mediului urban. Astăzi, o tânără de 16 ani a murit strivită de un astfel de utilaj în timp ce cauta printre deşeuri. Autocompactorul a prins-o pe minoră şi cu o forţă uriaşă a a strivit-o la un loc cu gunoaiele.

pata_rat_6Poliţia a fost sesizată prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în zona rampei de gunoi din Pata Rât de pe raza municipiului Cluj-Napoca, s-a produs un incident în urma căruia o minoră ar fi decedat.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca, care, din primele verificări au stabilit faptul că, decesul minorei de 16 ani ar fi survenit în urma unui incident în care a fost implicat un autovehicul al unei firme de salubritate.

În prezent poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

„E vorba despre un autocompactor care aparținea altei firme de salubritate, care la întoarcere a lovit o adolescență, din altă localitate, care era căsătorită. Acel echipaj nu aparține de compania Brantner”, a declarat patronul firmei de salubritate Eugen Veres.

„Şoferul a vrut să descarce şi a agăţat cu roata o fată. A trecut cu roata peste capul ei si a murit pe loc. Nu a observat-o pentru că sunt multe persoane care se urcă pe maşini. Mastodontul avea cam 18 tone, era încărcată cu gunoaia, şoferul nici nu a simţit nimic pana l-au atenţionat oamenii” , a declarat pentru Vasile Ioan Puşcaş, administratorul firmei Comunal Eco, care are autocompactorul.

La marginea Clujului sărăcia şi mizeria predomina. Într-o zona în care oameni obisnuiţi se ţin de nas când trec, trăiesc romii care au fost mutaţi forţat, care işi câştigă existenţa căutând printre resturile pe care alţii le aruncă.

Pata Rât, sau Dallas-ul Clujean cum ii spun unii, este un loc în care foamea îi împinge, pe cei de acolo, la fapte care le pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre noi nici nu concepem ideea de a trăi într-un asemenea mod, dar ei o fac şi nu văd altă soluţie de a trăi.

În fiecare an mor oameni din cauza bolilor sau în diferite accidente. Căutând printre gunoaie pot fi striviţi în orice moment de un morman de deşeuri sau călcaţi de maşinile care descarcă resturile de care societatea nu mai are nevoie. Este singurul mod prin care ei pot trăi, doar aşa cred că-şi pot duce zilele, riscându-se să caute după hrană printre deşeuri şi şobolani, chiar dacă viaţa le este pusă în pericol.

De cele mai multe ori au murit minori, care de la vârste fragede au trăit printre resturi, in condiţii pe care o societatea românească le-a impus şi care îi obligă să trăiască asa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9B1pXbzSpQk]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org