EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

VIDEO-Militarii de la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii sunt clienţii celor mai temuţi cămătari din Turda

De News Cluj
In News
11 mai 2014
1 Comentariu

Avion F 16 (4)Militari de la baza aeriană Câmpia Turzii se află printre clienţii cămătarilor săltaţi de DIICOT. Baza aeriană a devenit una extrem de importantă pentru că de acolo acţionează avioane americane sau canadiene. Pe lista cămătarilor se aflau oameni care pierdeau la păcănele, hoţi de fier vechi sau patroni de localuri.

Procurorii DIICOT au reţinut patru cămătari care activau în Turda şi Câmpia Turzii, informează România TV. Odată cu reţinerea lor, procuroii au recuperat mai multe liste cu clienţi. Printre aceştia se aflau şi mai mulţi militari de la Câmpia Turzii, de la baza aeriană, care pierduseră banii la păcănele. Aceştia se împrumutau până la următorul salariu.

Baza aeriană de la Câmpia Turzii a devenit una extrem de importantă pentru că de acolo acţionează avioane americane sau canadiene, după ce NATO a decis să îşi soprească prezenţa în România. Pe lista cămătarilor mai figurau hoţi de fier vechi sau patroni de localuri.

Cămătarii au primit mandate de arestere pentru 29 de zile pentru acuzaţii de şantaj şi cămătărie.

Călin Mureşan, Petre Călin Ferdean alias “Fefe”, Relu Chiciudean, alias “Relu” şi Claudiu Ghibu sunt cei patru cămătari pentru care procurorii D.I.I.C.O.T. au decis că măsura reţinerii şi ulterior arestării preventive este cea mai bună soluţie.

Călin Mureşan alias “Mâţa”, din Câmpia Turzii.
Ar fi agresat,în faţa localului “la Fiesta” un barbat zis Gâldău.

Petre Călin Ferdean alias “Fefe” (foto) este cunoscut pentru taxele de protecţie pe care le cerea dar şi pentru dobânzile mari la imprumuturile cu camătă. Oamenii din Câmpia Turzii susţin că este cel mai temut interlop din oraşul lor.

Astfel, au fost situaţii în care “Fefe” ar fi intrat beat, cu sabia, în anumite localuri iar oamenii de frică ar fi ieşit din calea lui. Nu de puţine ori, anumite baruri, “au fost nevoite” să îşi prelungească programul până spre zorii zilei asta ca “Fefe” şi argăţii lui să petreacă in voie.

Despre Relu Chiciudean alias ” Relu” se cunoaşte că ar fi şeful de la pază al restaurantului “La Fiesta”, din Câmpia Turzii.

În acest local, pe timp de noapte are loc o discotecă, la care, potrivit unor martori, oficial nu este cu intrare pe bani însă toţi care trec de poartă trebuie să cotizeze la oamenii lui “RELU” , altfel, inevitabil sunt implicati în scandaluri, asta pentru ca nu plătesc taxa de protecţie.

Claudiu Ghibu este unul dintre capii lumii interlope din Turda ce a fost reţinut de procurorii D.I.I.C.O.T. Acesta este cunoscut pentru dobânzile mari pe care le cerea drept camătă la imprumuturile financiare.

Declaraţii din anchetă arată că pentru 1000 de euro împrumutaţi cu camătă de la Ghibu, oamenii aveau să înapoieze 3000 de euro.

Claudiu Ghibu şeful, unei grupări din Turda, este rivalul organizaţiei Ovidiu Roja.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org