EUCOOKIELAW_BANNER_TITLE

Zeci de clujeni au leşinat şi au avut nevoie de medici, din cauza căldurii! Ambulanţa face faţă cu greu

De News Cluj
In News
13 august 2014
0 Comentarii

ambulanta-clujCreştere semnificativă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Cluj. De când a venit valul de căldură, apelurile la 112 au fost tot mai dese. Potrivit medicilor, numărul solicitărilor este mai mare cu aproximativ 20 % faţă de o zi normală. Medicii de la ambulanţă se aşteaptă ca numărul de cazuri, de lipotimii, să mai crească.

Într-o zi normală, medicii de la Ambulanţa Cluj intervin în medie la 180 de cazuri. De când a venit valul de căldură tot mai multe persoane au nevoie de ajutor medical. Aşa se face că în zilele toride angajaţii de la ambulanţă intervin la aproximativ 240 de cazuri.

„Căldura nu face numai victime directe, ci şi indirecte. Vorbim de faptul că bătrânii sunt cei mai afectaţi, dar şi bolnavii cronici. Până astăzi, în judeţul Cluj nu s-au înregistrat decese din cauza valului de căldură. Nu intervenim numai la cei căzuţi în stradă, intervenim şi la bolnavii cronici, care sunt foarte afectaţi de căldură”, a explicat pentru NewsCluj.ro Horea Simu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţa Cluj.

Pentru zilele caniculare, medicii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.

Clujul se TOPEŞTE începând de azi! Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius. Detalii AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ziare ziare.org